Online workshop: trendwatchen

De toekomst met zekerheid voorspellen kan niet. Wel kunnen we op een systematische manier de toekomst verkennen. Door signalen te spotten, analyseren en clusteren kunnen we patronen en waarden in de maatschappij herkennen en vertalen naar de eigen praktijk. Op deze manier kunnen we anticiperen op wat er komen gaat.

In drie online sessies van één uur nemen we je mee in wat trends zijn, hoe jij ze zelf kan spotten én hoe je ze kan vertalen naar jouw organisatie. Nuttig als je aan de slag gaat met het opstellen van beleid, een nieuw project start of gewoon als je anders wilt leren kijken!

Programma

  • In sessie 1 leer je de basics van een trendonderzoeker. Wat zijn trends, waar vind je ze en hoe zet je ze in? Je krijgt tools aangereikt om zelf trends te gaan spotten.
  • In sessie 2 bespreken we de opbrengsten (signalen) en vertalen we deze naar trends. Wat zeggen deze signalen en hoe zorg je dat je deze signalen met elkaar verbindt tot een trend? Wat is bruikbaar? Dat werken we uit in de laatste sessie.
  • In sessie 3 vertalen we de opbrengst van de trends naar jouw organisatie of vraagstuk. Via een creatieve snelkookpan met oefeningen vanuit servicedesign thinking ontwikkel je nieuwe ideeën.

Voor wie: voor beleidsmakers en -adviseurs, strategen en young professionals

Geïnteresseerd? We organiseren trainingen & workshops op aanvraag. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Na deze serie kijk jij met een andere bril naar trends én weet je ze effectief te vertalen naar jouw organisatie!