“Bij Andersom krijg je veel vrijheid. Dat geeft innerlijke rust”

Bovenstaande quote komt uit de mond van Daisy Oliemeulen en heeft betrekking op haar komst naar Andersom in mei vorig jaar.

Bovenstaande quote komt uit de mond van Daisy Oliemeulen en heeft betrekking op haar komst naar Andersom in mei vorig jaar. Ze was weliswaar door zowel verhalen op de website als van bekenden erg enthousiast geworden, maar kon aanvankelijk een zekere argwaan niet onderdrukken. Al vrij snel na haar eerste werkdag bleek die argwaan ongegrond. Ze kan het, net als haar collega Dion Reffeltrath, juist iedereen aanraden.

Intrinsiek gemotiveerd

Dat aanraden doen de organisatieadviseurs ook letterlijk, want Andersom is op zoek naar nieuwe collega’s. “Het gaat Andersom inderdaad voor de wind en dat bevestigt alleen maar dat de aanpak werkt”, legt Dion uit.” Je kunt zelf natuurlijk wel vinden dat verandertrajecten vaak stuklopen op het gebrek aan echte aandacht voor menselijke aspecten en gedrag, het is aan de klant en de markt om dat uiteindelijk op te pikken. Verandertrajecten hebben altijd de meeste kans van slagen wanneer betrokkenen intrinsiek, dus van binnenuit, gemotiveerd zijn. Als mensen verandering dragen, zorgt verandering voor succes!”

Vrijheid

Dat centraal stellen van de mens is bij Andersom niet alleen cruciaal in het werken met en voor klanten, maar ook in de omgang met collega’s. Daisy, die voor haar komst naar Andersom 25 jaar bij woningcorporaties heeft gewerkt en daar veel met teamcoaching en -ontwikkeling bezig was, weet dat als geen ander. “Vrijheid in zijn wie je bent en je werk uitvoeren zoals past bij de opgave en bij de mensen met wie je het resultaat gaat halen, is voor mij heel belangrijk. Daar ben ik in mijn burn-out twee jaar geleden achter gekomen. Bij Andersom zijn de opdrachten leuk en uitdagend en ondersteunen we elkaar waar nodig of waar hulp gevraagd wordt.”

‘Ministerie van Werkplezier’

“Tips en ervaringen van je collega’s voeg je toe aan je eigen kennis en kunde en neem je mee naar de opdrachtgever. Bij Andersom krijg ik die vrijheid en dat eigenaarschap. Het maakt niemand wat uit of je overdag, ’s avonds of in het weekend werkt, zolang het maar bij de klant past en het gewenste resultaat wordt behaald. Dat geeft innerlijke rust en die voelde ik al tijdens een kennismakingsgesprek in maart al wandelend door de polder bij Sint Oedenrode. Daarnaast hebben we plezier met elkaar en daar hebben we zelfs ons eigen Ministerie van Werkplezier voor.”

Elkaar verrijken

“Ik voel me zelfs zo senang dat ik nu meer dan ooit uit mijn comfort zone durf te stappen om mezelf verder te ontwikkelen.“ Volgens Dion is dat wederzijdse vertrouwen en respect er ook tussen de adviseurs onderling. “We voelen ons als organisatieadviseurs, dat zijn er momenteel twaalf, allemaal ondernemers in een onderneming die gaan voor één gezamenlijk resultaat. Andersommers zijn professionals met kennis en (levens)ervaring. We zijn positief kritisch, actueel en innovatief. Maar we zijn bovenal mens en luisteren en kijken heel goed wat de ander nodig heeft. Omdat we verschillende achtergronden hebben, benutten we ieders kwaliteit. We vullen elkaar aan en verrijken elkaar. Dat is goed voor het uiteindelijke resultaat, voor onze persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier. Voordat ik bij Andersom kwam, had ik voor mezelf drie belangrijke eisen gesteld aan een nieuwe baan, namelijk: ruimte, regie en sparren met gelijkgestemden. Aan alle drie is ruimschoots voldaan.”

Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden? Of ken je iemand die goed bij Andersom zou passen? Neem dan hier contact met ons op