Ervaringen tijdens implementatie Iris
Najaar 2017 startte Rijswijk Wonen met de selectie van een leverancier voor hun nieuwe website en klantvolgsysteem. Aanleiding hiervoor was het verbeteren van dienstverlening aan de klanten van Rijswijk Wonen. Doordat de nieuwe website ook een huurdersportaal heeft, kunnen huurders online zaken regelen zoals het opzeggen van de huur, het melden van overlast of een huurbetaling doen.
Medio 2018 is een projectgroep aan de slag gegaan met de inrichting van IRIS voor zowel de website als het klantvolgsysteem. Begin van dit jaar zijn beide live gaan. Miranda Vincenten, teamleider KCC en tevens projectleider van de implementatie vertelt over haar ervaringen.
Als je terugkijkt op het project wat is je dan het meeste bijgebleven?
Het was voor mij de eerste keer dat ik projectleider was van zo’n grote implementatie. Door personeelswisselingen in onze projectgroep waren er ook de nodige hobbels. Dat alles maakte dat ik het naast heel leuk ook behoorlijk pittig vond. De prettige ondersteuning van Carina en Caroline van Andersom en de goede samenwerking met Kubion, de leverancier van IRIS waren echt onmisbaar. Met die hulp is het project uiteindelijk succesvol afgerond. Ik heb het als heel leerzaam ervaren.
Wat merk je nu doordat jullie werken met deze systemen?
Wij zijn heel blij met het klantvolgsysteem. De medewerkers kunnen informatie makkelijker vinden en daardoor de klant beter helpen. Het klantportaal is nog niet groots gepromoot onder onze huurders, maar we zien dat er toch al goed gebruik van wordt gemaakt. Qua uitstraling is het ook heel mooi geworden, een echt visitekaartje voor onze organisatie. Aan ons nu de taak om het goed te vullen met informatie zodat de huurder steeds meer zelf kan regelen.
Welke effecten zijn al zichtbaar?
Intern zien we nu al effect. De medewerkers van front- en backoffice hebben elkaar nodig om IRIS te vullen met de juiste informatie. Natuurlijk is dat soms nog zoeken, maar ze weten elkaar goed te vinden. Alle partijen merken ook dat het in hun belang is om informatie te delen. Het KCC kan dan meer contactmomenten zelf afhandelen, en de medewerkers van de rayonteams hebben alle informatie om de klant te helpen ook handig op één plek.
Aangezien we nog een beetje in de opstartfase zijn, is het lastig iets te zeggen over bijvoorbeeld het teruglopen van aantal telefoontjes. Daarvoor is het nog iets te vroeg. Wel zien we dat er steeds meer informatie wordt vastgelegd en dat deze makkelijker te vinden is, voor zowel huurders als collega’s. We zijn er blij mee!