Groeien en bloeien

Goed nieuws delen we graag! We breiden ons team uit met een aantal nieuwe organisatieadviseurs. Sommige van hen zijn zelfstandige adviseurs waarmee we samenwerken voor de langere termijn. We stellen ze de komende periode graag aan je voor. Deze keer zijn dat Katarina Muzsikova Shetty, Victor van den Hoogen en Nienke Vorstenbosch. 

Katarina  

Mensen zijn de motor van organisaties. Bij een verandering is het cruciaal om te bewegen in de richting van verandering waarbij de verschillende vertrekpunten worden erkend. Een transitie verloopt nou eenmaal soepeler als er aandacht is voor de mens en de impact van de verandering.   

Naast mijn internationale achtergrond heb ik in verschillende landen gewoond waardoor ik gevoel ontwikkeld heb voor diverse culturele aspecten en denkwijzen.  

 Uit al mijn werkervaring weet ik hoe medewerkers, een team of een organisatie op verandering reageren en wat een verandering gemakkelijker en aangenamer maakt. Daarnaast ben ik opgeleid als coach. Al deze ervaringen, kennis en inzichten zet ik bij het begeleiden bij veranderingen.  

Bij Andersom tref ik gelijkgestemden, met een zelfde visie en taal. Daarbij biedt het mij de open bedrijfscultuur en onderlinge samenwerking die ik zocht.  

Victor 

Ik ben een no-nonsense teamplayer, met een brede interesse. Interesse in dingen waarvan ik geniet in het leven zoals sporten, lekker eten, reizen en gezelligheid, maar ook in wat andere mensen boeit, drijft en bezighoudt. Daarbij ben ik altijd op zoek naar hoe iets beter en slimmer kan. Vanuit de overtuiging dat door de verschillen tussen mensen te respecteren, diversiteit een verrijking is, waarmee je samen verder komt.  

Mijn werk concentreert zich dan ook op het functioneren van mensen in hun werkomgeving. Hoe kunnen we meer bereiken door beter samen te werken en meer klantgericht bezig te zijn? Met ruimte voor ieders perspectief en unieke inbreng. 

Andersom past goed bij me omdat ik daar de ruimte krijg om mijn zienswijze en sterke punten in te brengen en gebruik kan maken van die van anderen. Werken vanuit een team op een manier, die ik ook bij anderen aanmoedig en stimuleer. Zo blijf ik me ook zelf ontwikkelen in een fijne werkomgeving, samen met inspirerende collega’s.  

Nienke 

Oprechte aandacht voor de mens in een veranderende organisatie, daar sta ik voor. Dit betekent alle meningen en visies ophalen en vanuit daar met elkaar bepalen wat er echt nodig is. Ook als deze mening misschien anders is dan verwacht of de opgestelde plannen doorkruist, ga ik daar ook mee aan de slag. Want ieders ervaring en mening is waardevol. Oprechte aandacht betekent voor mij ook stilstaan bij dat wat je verliest bij deze verandering, om daarna verder te kunnen naar het nieuwe. Ik werk graag daar waar ook echt een probleem ervaren wordt, zodat de impact en het duurzame resultaat groot zijn.  

Ik ben praktisch ingesteld, zet kleine behapbare stappen en geloof dat deze kleine stappen positieve energie brengen die daadwerkelijke kunnen leiden naar de gewenste verandering.  

Met mijn enthousiasme en energie krijg ik mensen in beweging en maak ik zaken bespreekbaar die tot nu toe onbespreekbaar leken. Mensen voelen zich snel vertrouwd bij mij, waardoor ik snel tot de kern kan komen. Woorden die mij daarbij kenmerken zijn verbindend, geloofwaardig, open, doortastend en nieuwsgierig.  

Andersom is een club die mijn visie op oprecte aandacht voor mensen in veranderde organisaties deelt. Daarom past Andersom goed bij mij en ik bij hen. Samen met collega’s streven naar een duurzaam resultaat waar de klant echt wat aan heeft word ik heel gelukkig van!