Staan jullie ook al in de startblokken?

Een nieuw jaar, met nieuwe doelen. We voelen het collectief: het nieuwe jaar brengt kansen en we stellen onszelf nieuwe doelen die we maar wat graag behalen. En net als vorig jaar veel in beweging bracht, verwachten we ook dit jaar weer veel moois te bereiken met Andersom.

Plezier en samenwerking met stip op één

Welke doelen hebben jullie dit jaar voor ogen? En heb je goed genoeg in beeld wat er nodig is om ze te realiseren? Onze ervaring is dat doelen pas behaald worden als ze niet alleen positief geformuleerd zijn, maar ook de urgentie gevoeld wordt door alle lagen van de organisatie heen. Mede daarom zijn onze doelen niet alleen gericht op de resultaten die we willen behalen, maar ook op de samenwerking en het team. En natuurlijk werken we nauw samen met onze klanten. Dit jaar organiseren we themasessies met hen zodat ook zij zich (nog) meer met elkaar verbinden. Dat is onze manier om mensen bij elkaar te brengen en expertise te delen. Plezier, helder geformuleerde doelen en zowel interne als externe samenwerking staan hierbij voorop.

Creëer eigenaarschap

Hoe zorg jij er dit jaar voor dat jij niet alléén heel hard rent terwijl anderen (onbewust) aan de kar hangen? Onze ervaring is dat dit minder actief meedenken en meedoen in het gros van de gevallen geen onwil is. Mensen zijn zich vaak niet bewust van wat de ander in een project doet. Spreek daarom goed af wat je gaat doen en hoe je één en ander aanvliegt. Creëer vooral ook eigenaarschap binnen je organisatie, zodat mensen niet alleen weten dat dit gedrag van ze verwacht wordt, maar zich ook vrij voelen om dit eigenaarschap te pakken.

Zet het stoplicht op groen

Als je bovenstaande tips (en we geven je er graag nog meer) toepast, dan ontstaat er een soort ‘let’s go’-energie met elkaar, waarbij alle stoplichten zoveel mogelijk op groen komen te staan. Mocht je dit nu lezen en zelf onderdeel van onze groep adviserende vakidioten willen zijn die andersom kijken? En heb je affiniteit en ervaring met het helpen van organisaties die (weer) digitaal fit willen zijn? Bezoek dan onze Werken bij-pagina.

En wil je graag sparren over wat meer ‘let’s-go’-energie binnen je organisatie? Kijk dan even hier. We vertrekken graag sámen met jouw organisatie, krachtig uit de startblokken die 2024 zo markant markeerden.