Wiesje Schoemaker start bij Andersom

1 oktober starten twee nieuwe organisatieadviseurs. Wiesje is daar een van, zij stelt zich graag voor. Mijn naam is Wiesje Schoemaker, 29 jaar en ik woon in Breda. Ik ben opgeleid in Communicatie- en informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, met als Master ‘Communicatie en Beïnvloeding’. Daarna heb ik naast mijn werk de opleiding ‘Informatiemanagement in de praktijk’ gedaan bij de AI&M en ben ik LEAN Greenbelt gecertificeerd.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de implementatie van Microsoft 365 oplossingen. Eerst in het onderwijs en daarna als teamlead van de adoptie-afdeling van ICT-bedrijf OfficeGrip. Hier heb ik in de keuken van veel verschillende soorten organisaties gekeken: van kinderopvang, museum, woningcorporatie tot bouwbedrijf en alles daar tussenin. Ik haal er veel plezier uit om de kernprocessen van een organisatie snel te doorgronden.

Hoe verschillend al deze organisaties ook waren, ik heb bij ieder implementatieproces een overeenkomst gezien: mensen kunnen alleen leren, innoveren en op een andere manier gaan werken als zij vertrouwen hebben in zichzelf, in elkaar en in de geboden oplossing. Hoewel er in de ICT-wereld veel over gesproken wordt, gebruik ik de term ‘eindgebruiker’ dan ook liever niet. Ik geloof namelijk dat ‘de gebruiker’ juist aan het begin staat van een succesvol verandertraject. De filosofie van Andersom, waarin de mens en de verbinding centraal staan, spreekt mij dan ook enorm aan. Ik kijk er naar uit om in oktober te starten!
In mijn vrije tijd ben ik te vinden in een kano, een kringloopwinkel of op een festival.