De duurzaam inzetbare medewerker

Woonstad Rotterdam werkt, bij de afdeling verhuur, sinds 2018 met de ontwikkellijn de duurzaam inzetbare medewerker waarbij medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling.  Woonstad Rotterdam faciliteert medewerkers hierin. Uiteraard zijn de bijdrage aan de tevreden klant, het team en de organisatie het vertrekpunt. Deze ontwikkeling was het uitgangspunt voor de training feedforward die Andersom voor Woonstad organiseerde in 2018.

Daarnaast heeft Woonstad Rotterdam het beoordelingssysteem vervangen: geen jaarlijkse evaluatie- en beoordelingsgesprekken meer, maar ontwikkelgesprekken. Ook hiervoor zijn medewerkers zelf verantwoordelijk. Dat vraagt wat van zowel medewerkers als leidinggevenden.

Reflecteren op je eigen ontwikkeling en het voeren van het goede gesprek komen centraal te staan. Mooi dat Andersom werd gevraagd daar een vervolgtraining voor te ontwikkelen.

Reflecteren als tweede natuur
Kinderen leren het al op school: naar jezelf kijken, reflectieverslagen maken. Een groot deel van de beroepsbevolking heeft echter nooiit geleerd hoe je dit moet doen, terwijl dit essentieel is om jezelf te ontwikkelen.

In de training ‘Reflecteren als tweede natuur’ besteedden we aandacht aan de verschillende stappen uit het reflectiemodel van Korthagen en het verschil tussen een fixed mindset en groeimindset. Ook kwamen de kernkwaliteitenmatrix van Ofman & Management Drives tijdens de training aan bod.

Theorie en praktijk wisselden elkaar af. Wij kijken terug op 6 mooie en interactieve dagen waarbij ontwikkeling, oefenen én de dialoog voorop stonden.

Gelukkig denken de deelnemers aan de training er ook zo over! Enkele quotes:

  • “het heeft me op weg geholpen om naar mijn eigen handelen te kijken”
  • “ik herken mijn eigen valkuilen beter”
  • “dit maakt het team sterker”“
  • “het is belangrijk om even stil te staan, voor mijn eigen ontwikkeling en om patronen te doorbreken”
  • “fijn om met elkaar op een andere manier bezig zijn”
  • “je kunt alles bereiken wat je wilt: omdenken!”
  • “alles begint bij jezelf!”

Dank aan Woonstad en de deelnemers!

Karen, Olaf & Caroline

PS wil jij ook werken aan jouw ontwikkeling? Check onze Summercourse.