Hoe zit het met jouw bubbelgevoel?

Het is herfst! De bomen kleuren langzaam rood, oranje en bruin. Zomerjassen en slippers hebben op- en onder de kapstok plaatsgemaakt voor regenjassen en laarzen. In de zomer trokken wij de bubbels open en schreven we dit artikel over bewust stilstaan en genieten van het moment. Hoe zit het nu met jouw bubbelgevoel? Tel jij de dagen af tot de volgende (zon)vakantie of bruis jij nog steeds van de energie?

Post-vacation blues

Weer met frisse moed terug aan het werk? Niet iedereen schakelt zo eenvoudig. De post vacation blues ligt op de loer. Maar trap er niet in! Het is een val. Zorg dat je de happy vibes van de zomer vasthoudt dankzij deze tips.

# Nagenieten

Nog even dat moment van vrijheid voelen aan de kust of in de bergen? Opnieuw de energie beleven van dat heerlijke festival? Geniet na van de zomer door terug te kijken op bijzondere momenten. Print je mooiste foto uit en lijst hem in. Bewaar een souvenir (al is het maar een schelp) op jouw bureau. Maak een blijvende herinnering aan een kostbaar moment en sta jezelf toe om af en toe even weg te dromen…

# Doe iets nieuws

Las je op vakantie dat ene boek dat al heel lang op je lijstje stond? Heel goed. Houd deze gewoonte vast. Lees er gewoon nog één. En als die uit is, de volgende. Ruil Netflix in voor een boek. De dingen waar je ontspannen en blij van werd tijdens jouw vakantie kun je natuurlijk ook gewoon thuis doen. Dat past écht in je drukke schema, het is een kwestie van keuzes maken.

# Stel concrete doelen

Wil je iets veranderen of jezelf ontwikkelen? Misschien zoek je meer uitdaging in je werk, wil je een nieuwe kleur op de muur of ga je starten met een fotografiecursus? Wat het ook is: maak je doelen concreet. Reserveer tijd in je agenda. Begin vooral met kleine stappen. Bij grotere doelen helpt een stappenplan om je doel te bereiken.

# Gewoon doen

Laten we voor het gemak de sportschool als voorbeeld nemen. Die heb je waarschijnlijk een tijdje niet gezien in de zomer. Het vergt ook wel wat doorzettingsvermogen om gewoon te gáán. Vooral op de fiets. Door die regenbuien. In het donker. Maar echt, de eerste stap is het moeilijkst. Daarna loop je weer fluitend die benen-billen-buik- of boksles in.

# Ga naar buiten

Vol hoofd? Ga naar buiten. Loop of fiets een rondje. Even je zinnen verzetten door ergens anders naar te kijken dan naar je beeldscherm is bewezen effectief voor je brein. Gun jezelf die tijd ook! Maak op een werkdag tussen de meetings door of in het weekend een mooie boswandeling en geniet van de herfstkleuren. Spreek met je vrienden buiten af in plaats van thuis. Regenlaarzen aan en gaan!

# Zoek elkaar op

Spreek met collega’s af op kantoor of kies een andere plek om samen te werken en van gedachten te wisselen. Neem een collega in vertrouwen en vertel wat je anders wilt doen. Als je jouw doelen deelt, kunnen zij je helpen en scherp houden om deze te bereiken. Bij Andersom doen we dat ook. Door in duo’s te werken houden we elkaar scherp en ondersteunen elkaar wanneer nodig.

Persoonlijke ontwikkeling

Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen in jouw persoonlijke ontwikkeling? Bij Andersom geven we regelmatig trainingen en workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling, zonder dat we de context van de organisatie uit het oog verliezen.

Wil je meer weten? Ga dan naar onze website en vul het formulier in.