Feedforward: beter worden dan het was

Evaluaties, verslagen, feedback. We lijken meer interesse te hebben in het verleden dan in de toekomst. Feedforward, daar gaat het om. Weten wat je aan elkaar hebt en benoemen wat je daaraan wel en niet bevalt. In de training ontdek je je persoonlijke stijl van geven van feedforward en hoe je dit kunt toepassen in je team. Je leert verschillende stijlen van leiderschap toe te passen. Daarmee haal je vanaf nu het beste uit de individuen in je team.

Wel leren van het verleden maar vooral om een nieuwe toekomst vorm te geven. Jezelf openstellen voor inbreng van collega’s over jouw gedrag, elkaar stimuleren en aanspreken op ontwikkeling. Maar dan positief, constructief en op de toekomst gericht: want daar leren we van. Daarmee zet je een nieuwe stap in jouw eigen ontwikkeling én naar positieve samenwerking.

Tijdens deze dag nemen we je mee met feedforward: gewenst en ongewenst gedrag benoemen bij de ander voor een toekomstige situatie. We leggen de link met de toekomst én drijfveren, daarmee verhogen we het effect.

Effect: na de  training ken je de kracht van feedforward. Je kan feedforward geven en ontvangen in een-op-een situaties en in groepsverband. Dit gelinkt aan de verschillende drijfveren van collega’s leidt tot betere samenwerking.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.